Blog

Hier vind je artikelen en achtergrondinformatie over sofrologie en ademwerk

7soortenrustcomplimentgroe

7 soorten rust en ontspanning

In onze hectische wereld wordt het steeds belangrijker om bewust tijd te maken voor rust en ontspanning. We zijn vaak geneigd om door te gaan, zelfs wanneer ons lichaam en geest schreeuwen om pauze. Dit artikel belicht het belang van de verschillende vormen van rust voor een gebalanceerd leven, geïnspireerd door de inzichten van BeSophro.

blogdecomplimentgroepbetslapenmetsofrologie

Beter slapen met sofrologie

Een kwalitatieve nachtrust is van onschatbare waarde in ons jachtige bestaan. Gelukkig biedt sofrologie een effectieve en professionele aanpak om slaapproblemen te verminderen. Bij De Compliment Groep begrijpen we het belang van een goede nachtrust en laten we zien hoe sofrologie je kan helpen.

blogdecomplimentgroephoeherkenjeovermatigestress

Hoe herken je overmatige stress en wat kun je er aan doen?

Stress, een alledaags fenomeen dat soms als drijfveer dient maar ook schadelijke effecten kan hebben op je fysieke en mentale welzijn. Maar hoe bepaal je of de stress die je ervaart binnen de normale grenzen valt of dat het te veel wordt?

9079 blogdecomplimentgroep

Ademwerk en sofrologie, is dat zweverig?

Ademwerk en sofrologie, klinkt dat niet een beetje zweverig? Laten we eens kijken naar de feiten achter deze praktijken die elementen van Oosterse en Westerse filosofieën combineren, waaronder technieken uit yoga, meditatie en Westerse ontspanningsmethoden.

mountainsblogslaureys

Hoe kan meditatie de hersenen beïnvloeden?

Prof. Steven Laureys (ULiège) 1 , neuroloog en directeur research van het FNRS, heeft briljante hersenen van sporters, astronauten, muzikanten en ondernemers onderzocht.

waterenplantjesofrocay

Interview in BN De Stem over sofrologie

Sofrologie, de wetenschap van het menselijk bewustzijn, is een dynamische methodiek gericht op het loslaten van je dagelijkse zorgen. De oefeningen maken, afhankelijk van het doel, gebruik van ademhaling, beweging, ontspanning en visualisatie. Een sofroloog inspireert en begeleidt individueel of in groepsverband. Vervolgens integreer je de oefeningen in het dagelijks leven. Door de aandacht voor je fysieke klachten leer je ook je geest in balans te houden en het leven op een positieve manier te ervaren. In Nederland zijn er vijf sofrologen waaronder de Bredase Loes van der Donk.

ademwerk compliment groep

Interview met Annette Weers docent ademcoach opleiding

"Als je hoog ademt, dan zeg je constant tegen je lichaam dat er gevaar dreigt."

grasmetpaarsebloemen

Artikel op Holistik.nl over sofrologie

De sofrologiemethode bestaat uit een aantal kernideeën, maar vooral zijn het veel toegankelijke, praktische oefeningen voor lichaam en geest. De methode is in 1960 in Spanje ontwikkeld door de neuropsychiater Alfonso Caycedo.

bloesem

Artikel op inspirerendleven.nl, over sofrologie

Sofrologie is dus méér dan een spirituele leerweg. Het gaat om een combinatie van technieken uit onder meer de positieve psychologie, fysiotherapie, meditatie en yoga.

cgdag(1)

De kracht van een compliment

Je bent waardevol! Hoe voelt dat, een compliment krijgen? Brengt het een glimlach op je gezicht? Dat is wel de bedoeling! Vandaag is het De Nationale Complimentendag! Complimenten kunnen echt een verschil maken. Niet alleen het ontvangen van een compliment stemt je vrolijk, ook het geven van een compliment. Door onze aandacht te richten op de kleine, positieve dingen in onze omgeving openen we de deur voor nog meer positiviteit en dat kunnen we allemaal gebruiken.

meisjekrullenblog

Artikel in de Happinez over sofrologie

Sofrologie is bedacht door neuropsychiater Alfonso Caycedo. Het is een compleet systeem voor innerlijke ontwikkeling dat je via ontspanning, lichaamsbewustwording, positief denken en een oordeelloze houding brengt bij je diepste kern – het bewustzijn zelf.

a23 4536vkrbvk
Wil jij ook meer rust ervaren in je hoofd en in je lichaam?

Start vandaag nog! Meld je aan en Loes helpt je graag verder met jouw traject!