waterengekleurdelucht

Omgaan met stress

Volg de cursus omgaan met stress

Stress is een normaal onderdeel van het leven, je hebt het ook nodig. Het is pas slecht voor je als het chronisch wordt en je niet meer de tijd neemt om te herstellen. Om stress te verminderen, is het goed om regelmatig te bewegen. Binnen de sofrologie maken we gebruik van dynamische oefeningen wat inhoudt dat er ook veel gebruik wordt gemaakt van activering van je lichaam. Ontspanning door opspanning. 

Waarom kies je voor de Compliment Groep?
Ondersteund door theorie

De opleiding tot Caycediaanse Sofroloog wordt in Europa sinds 1988 gewaarborgd door Sofrocay, de Internationale Academie voor Caycediaanse Sofrologie.

Persoonlijk advies en hulp

Je lichaam is eigenlijk net zoals een auto, je kunt niet onbeperkt  blijven rijden, altijd maar gas blijven geven. Regelmatig tanken en af en toe een onderhoudsbeurt zijn echt noodzakelijk. Dat geldt precies hetzelfde voor jouw lichaam. 

Wekelijks nieuwe oefeningen

Gedurende de cursus ontvang je elke week een oefening aangevuld met kennis en (voeding) tips over het thema.

Meer uitleg over stress verlagen

Volgens wetenschappers produceert ons lichaam constant stress. Een lichaam zonder stress is een lichaam zonder leven. Er moet altijd een bepaalde hoeveelheid stress of spanning zijn. Als we het echter hebben over gestrest zijn, of veel stress ervaren, is dat een andere vorm van stress. Het langdurig ervaren van stress en het niet herstellen van een stress periode kan leiden tot gezondheidsproblemen. 

image 2

Train je vaardigheid om stress te verminderen

Vaak wordt stress ervaren bij uitdagende, veeleisende of bedreigende situaties. Deze kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren zoals werkdruk, financiële problemen, problemen in de relaties of bij andere belangrijke gebeurtenissen. De reactie op een stressor kan heel erg verschillen. Het is mede afhankelijk van de hoeveelheid uitdagingen en emoties, waar je lichaam aan wordt blootgesteld. Hoe je omgaat met de uitdagingen en emoties die je meemaakt in je leven is een vaardigheid die impact heeft op de mate van stress die je ervaart. Goed nieuws voor iedereen die daar soms moeite mee heeft: deze vaardigheid kun je trainen!

Symptomen langdurige stress

De volgende symptomen zullen bekend voorkomen bij veel mensen die regelmatig stress ervaren: een verhoogde hartslag, hoge bloeddruk en spierspanning. Deze symptomen worden veroorzaakt door de stresshormonen die vrijkomen wanneer je stress ervaart (cortisol en adrenaline). Spanningen sla je op in je lichaam. Als je onvoldoende ontspant, kan er een vorm van chronische stress ontstaan, dit kan negatieve gevolgen hebben voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. 

Hoe werkt het?

 Je kunt ervoor kiezen de cursus volledig online te volgen. 

Geef je de voorkeur aan een individueel traject op locatie ? Dat kan ook, maak dan een afspraak.  

Start jouw proces
1
Aanmelden voor cursus

Welk thema spreekt jou het meeste aan? Bij elke cursus ontvang je naast de oefeningen ook nog aanvullende tips, o.a. over voeding en ademhaling. Het ademhalings- en spijsverteringsproces zijn autonoom, ze zijn wel beiden te beïnvloeden.

2
Toegang en mogelijkheden

Er zijn 2 mogelijkheden: online, volledig zelfstandig óf met begeleiding op vaste momenten met de online omgeving als aanvulling. Ontdek wat het beste werkt voor jou!

3
Nieuwe oefeningen

Bij een online cursus ontvang je een nieuwe oefening op een vast tijdstip, zodat je weet wanneer je weer de volgende stap kunt zetten in jouw traject.

a23 4536vkrbvk
Wil jij ook meer rust ervaren in je hoofd en in je lichaam?

Start vandaag nog! Meld je aan en Loes helpt je graag verder met jouw traject!