hrinfofoto

HR Ondersteuning

Verlagen en voorkomen van ziekteverzuim

Wij zetten ons in voor veerkrachtige medewerkers. Veel bedrijven willen hier meer aandacht aan besteden, maar lopen vast omdat er simpelweg te weinig methodes of dienstverleners zijn die hier op passende wijze aan bij kunnen dragen. Dat is waar wij het verschil maken. Met onze jarenlange ervaring in HR weet de Compliment Groep dat niet alleen de medewerkers, maar ook werkgevers hiervan profiteren. Tevreden medewerkers zorgen namelijk voor minder ziekteverzuim. Simpelweg door de terugloop van burn-outs, mentale vermoeidheid en algehele spanning. De definitie van een win-win situatie.

 

Waarom kies je voor de Compliment Groep?
Ervaren HR adviseur

Het menselijk brein is complex en zorgt voor verschil in gedrag en emotie. Dat probeer ik altijd te doorgronden door me in te leven in de mensen waar ik mee te maken heb. Door te begrijpen wat zij voelen en willen, kan ik werk en plezier met elkaar verbinden. Voor mijn opdrachtgevers en voor hun medewerkers.

 

Effectieve methodieken

De Compliment Groep maakt gebruik van veschillende methodieken die kunnen helpen met het behalen van de gewenste resultaten en meer inzicht kunnen bieden in de talenten en kwaliteiten van de medewerkers: 

♥ Sofrologie

♥ Ademwerk

♥ DISC en drijfveren

 

Preventie en motivatie

Motivatie is de reden om in beweging te komen en stappen te ondernemen. Bij gemotiveerde mensen is er een verlangen om het anders te gaan doen. Tijdens de sessies worden verschillende technieken uit de sofrologie gebruikt om de motivatie van de medewerker weer te laten stralen.  

Meer uitleg over HR ondersteuning

Als werkgever richt je jezelf het liefst op je kernactiviteiten. Maar je weet ook dat je medewerkers een essentiële factor vormen in het succes van je organisatie.  Je kunt er echter niet al je kostbare tijd in steken. 

Mensen ondersteunen in het proces van persoonlijke groei, dat vraagt om een (vak)kundige aanpak. Zeker wanneer ze vastzitten in hun patronen en overtuigingen. Die kundigheid heeft de Compliment Groep door een ervaren HR-achtergrond, goede mensenkennis en de specialistische toepassing van sofrologie en ademcoaching. Met de juiste handvatten leveren we een bijdrage aan het creëren van bewustwording , zonder daarbij op de stoel van de therapeut te gaan zitten. Wij brengen mensen in beweging, en dat doen we op ónze manier.

Je hebt je personeelszaken op zich goed op orde. Je bent er zelf als werkgever niet al te veel tijd aan kwijt en de administratieve zaken worden uitgevoerd door je financieel-administratief medewerker. Een volwaardige HR manager heb je op dit moment nog niet nodig. Maar soms is het handig om een specialist in te schakelen. Bijvoorbeeld om het verzuim te reduceren of beter nog om preventief aan de slag te gaan.  Het is fijn om dat uit te kunnen besteden aan iemand die snel ziet wat je medewerkers nodig hebben.

 

image 1

Hoe motiveer je je medewerker weer?

Ieder mens heeft zijn eigen gedrag. Dit gedrag is zichtbaar en waarneembaar. Wat de beweegredenen zijn tot bepaald gedrag en motivatie is niet altijd zichtbaar maar ze bepalen in hoge mate hoe iemand functioneert. Als je bij een medewerker gedragsverandering wenst is het belangrijk om te weten wat hem of haar motiveert. Motivatie is een proces en is nodig voor gedragsverandering. Door motivatie verander je de omstandigheden.  Als je een bepaalde gedragsverandering wenst te realiseren, is het dus belangrijk om te achterhalen, hoe je iemand kunt motiveren. 

 

Drijfveren

Drijfveren bepalen in hoge mate hoe iemand functioneert. Ze bepalen voor een groot deel je gedrag en motivatie.
Gedrag is zichtbaar en waarneembaar. Competenties zijn meetbaar. Maar wat ons drijft zijn we ons vaak niet bewust. De drijfveren van mensen verschillen. Dat maakt ook dat de perceptie die mensen van allerlei zaken hebben verschillend kan zijn. Mc Clelland zegt dat onzichtbare drijfveren de basis vormen van onze normen en waarden en tot uiting komen in zichtbaar gedrag. Drijfveren zeggen dus iets over je motivatie, houding, waarden en voorkeur.

 

a23 4536vkrbvk
Het welzijn van je werknemers verbeteren?

Start vandaag nog! Meld je aan en Loes helpt je graag verder met jouw traject!