waterenplantjesofrocay

Sofrologie

Ontspannen lichaam & heldere geest

Sofrologie is een krachtige methodiek om de fysieke en mentale gezondheid te bevorderen en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, van de behandeling van stress en slapeloosheid tot de voorbereiding op een examen of een bevalling.  

Het doel is om dagelijks je positieve houding en je waardes te versterken, zowel professioneel als persoonlijk, en om capaciteiten te ontwikkelen voor het actief omgaan met stress en negatieve emoties. Op zoek naar jouw krachtbron. 

Waarom sofrologie?
Overal toe te passen

Wat jou uitkomt
Sofrologie kan zittend of staand worden beoefend, waar en wanneer het voor jou passend is.

 

Praktische oefeningen

De kracht van eenvoud  
Praktische oefeningen, die eenvoudig uit te voeren zijn. De kracht zit in de herhaling.

Positiever zelfbewustzijn

Bewust van rust 
Je houding tegenover jezelf en anderen verbetert.

sofrologie illustraties  houding2(1)

Wat is sofrologie?

Sofrologie is een bewustwordingstechniek die elementen van yoga, mindfulness en ademhalingsoefeningen combineert. Het ontstond in Frankrijk in de jaren '60 en wordt nu wereldwijd beoefend. Het doel van sofrologie is mensen te helpen een staat van diepe ontspanning en welzijn te bereiken door spanning te verminderen. Dit wordt bereikt door een combinatie van fysieke en mentale oefeningen, waaronder ademhalingstechnieken, visualisatie en progressieve spierontspanning. Sofrologie benadrukt ook het belang van het aanwezig zijn in het moment en het focussen op je gedachten, gevoelens en sensaties. Dit kan mensen helpen hun stress en emoties beter te begrijpen en te beheersen, en hun algehele lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren.

image 4

Voordelen van sofrologie

Sofrologie zorgt voor een kalm en rustig gevoel in je lichaam en in je hoofd, door gerichte oefeningen. Net als bij andere ontspanningstechnieken, is sofrologie iets wat je aanleert en verbetert door te oefenen. Slechts 3 - 20 minuten per oefening en kan altijd en overal gedaan worden, alleen of in een groep.

Met als doel een rustig en kalm bewustzijn ontwikkelen en onze persoonlijke mogelijkheden optimaal te benutten.

Ervaar een basisoefening van de sofrologie, door links op de startknop te klikken.

Oorsprong van sofrologie

Het woord sofrologie komt van het Grieks: SOS (harmonie) – PHREN (bewustzijn) – LOGOS (studie) of de studie van het bewustzijn in evenwicht.

In Zwitserland, Frankrijk en Spanje wordt sofrologie veel gebruikt om stress en te verminderen, voor (top)sporters om focus aan te brengen, maar elders in Europa is sofrologie nog niet zo ingeburgerd. Echter dat zou snel kunnen veranderen, aangezien de methode in heel Europa in opmars is. Sofrologie is een bewustzijnsmethode die op dezelfde principes is gebaseerd als yoga en enigszins vergelijkbaar is met het meer erkende mindfulness.

Sofrologie combineert de ademhaling met activatie oefeningen en visualisaties, die je overal te allen tijde kunt toepassen.

Hoe werkt het?

Door het doen van eenvoudige oefeningen, die je overal kunt toepassen. Je hoeft er niet maanden aan te wijden. Te midden van je (drukke) bestaan is het al voldoende om een paar minuten per dag, je ogen te sluiten en wat eenvoudige oefeningen te doen.

Start jouw proces
1
Toegang en mogelijkheden

Er zijn 2 mogelijkheden: online, volledig zelfstandig óf met begeleiding op vaste momenten met de online omgeving als aanvulling. Ontdek wat het beste werkt voor jou!

2
Nieuwe oefeningen

Bij een online cursus ontvang je een nieuwe oefening op een vast tijdstip, zodat je weet wanneer je weer de volgende stap kunt zetten in jouw traject.

3
Aanmelden voor cursus

Welk thema spreekt jou het meeste aan? Bij elke cursus ontvang je naast de oefeningen ook nog aanvullende tips, o.a. over voeding en ademhaling. Het ademhalings- en spijsverteringsproces zijn autonoom, ze zijn wel beiden te beïnvloeden.

a23 4536vkrbvk
Wil jij ook meer rust ervaren in je hoofd en in je lichaam?

Start vandaag nog! Meld je aan en Loes helpt je graag verder met jouw traject!