ademhaling ademwerk compliment groep

Ademwerk

Zoals je ademt, leef je

Ademhalen is de bron van het leven. Het is het eerste wat we doen, als we worden geboren. Toch besteden we er weinig aandacht aan. We zijn ons niet bewust welke invloed de wijze van ademhaling heeft op ons functioneren, op onze gezondheid. Ons ademhalings- en ons spijsverteringssysteem vullen elkaar aan. Voeding zorgt voor brandstof, waardoor het lichaam zich kan ontwikkelen en functioneren. Het ademhalingssysteem zorgt ervoor dat de brandstof wordt omgezet in energie.

Ben je nieuwsgierig wat een bewuste ademhaling voor jou kan betekenen?  

Waarom werken aan je adem?
De kracht van ademhaling

Bewust ademen helpt je om bewust te leven. Dit levert meer rust en ontspanning op, meer energie en vitaliteit, een betere spijsvertering en dus een verbetering van je algehele gezondheid.  

Ademcirkel

Door de verbonden ademcirkel kun je (opgekropte) emoties en negatieve gedachten loslaten en daardoor fysieke blokkades opheffen. Hierdoor herstel je de verbinding met jezelf en ga je vrijer leven.

Energie vanuit je adem

Een deel van de energie die je nodig hebt om vitaal te kunnen zijn, haal je uit je voeding.  Een veel groter deel van je energie is te halen uit je adem. Je adem is een afspiegeling van hoe je op dit moment in je leven staat en hoe jij je voelt.

 

 

ademwoordenpixabay

De effecten van een slechte ademhaling

De meeste mensen krijgen door hun huidige manier van ademen te weinig zuurstof binnen, wat vermoeidheid, ziektes en stress kan veroorzaken. Als we iets eng vinden, houden we onze adem in met als gevolg dat gevoelens worden stilgelegd en emoties onderdrukt, wat uiteindelijk veel vitale energie kost.   
  
Als we gevoelens vasthouden, krijgen onze cellen en spieren niet genoeg lucht en dus niet genoeg vitale voeding. Zo verdoven we onszelf zonder dat we er erg in hebben. Door onze ademhaling te verdiepen, laten we onderdrukte gevoelens naar boven komen en mobiel worden. Hierdoor bevrijden we onszelf van verdriet en negatieve ervaringen.   

Mogelijkheden

Tijdens een ademanalyse kijken we waar je ademhaling verbeterd kan worden. Waar zit je ademhaling? Buik, borst? Hoe vaak adem je per minuut? Hoe diep adem je? Na de analyse gaan we aan de slag. De verschillende ademhalings-, ontspannings- en visualisatietechnieken bij ademcoaching zijn gericht op activering of ontspanning.  Het mooie van ademhaling is, het gaat automatisch, en toch heb je er zelf ook heel veel invloed op.

Tijdens de verbondenademcirkel leer je door verbonden te ademen (zonder pauze)  in het nu te zijn, dit geeft inzicht, vertrouwen en ruimte. Het helpt om opgekropte emoties en negatieve gedachten los te laten. De verbonden ademhaling is ontwikkeld om te helpen bij het loslaten van fysieke en emotionele spanning. Het is een zeer krachtige en zelfhelende vorm van ademen. 

 

 

Hoe werkt het?

Er zijn bij de Compliment Groep twee trajecten mogelijk voor ademcoaching: de verbonden ademcirkel, en het analyseren en aanpassen van je dagelijkse ademhalingspatroon.  

Maak een afspraak
1
Verbonden ademhaling

Een ademsessie bestaat uit 3 fases en duurt ongeveer een uur. 1e fase activering van je adem, 2e fase transformatie. 3e fase tot rust komen.

2
Ademwerk

We analyseren jouw huidige adempatroon en gaan met behulp van specifieke oefeningen aan de slag met het creëren van een rustigere en bewustere ademhaling.